Geleceğin Yazarları Beyoğlu’nda Yetişecek

1910402_10208939434506291_7584708152192616573_n

Beyoğlu Belediyesi, hayata geçirdiği “Yazarlık Atölyesi” projesi ile geleceğin yazarlarını yetiştirmeyi hedefliyor. Yazarlık Atölyesi kapsamında Beyoğlu Belediyesi cihangir Semt Konağı’nda Namık Kemal İlkolulu 4’üncü sınıf öğrencileri ile buluşan yazar Şenol Tombaş, “Çocuklar çok yetenekli ve istekli, yazarlık atölyeleri de onları destekliyor” dedi.
Beyoğlu Belediyesi, öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak için yeni projelere imza atmaya devam ediyor. Yazarlık Atölyesi projesi ile geleceğin yazarlarını yetiştirmeyi hedefleyen Beyoğlu Belediyesi, Semt Konakları’nda misafir ettiği öğrencileri yazarlar ile buluşturuyor. Yazarlık Atölyesi’nin bu haftaki misafirleri  Namık Kemal İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencileri oldu. Öykü merkezli çalışmaları ile tanınan yazar Şenol Tombaş ile bir araya gelen öğrenciler, atölye çalışması yaparak keyifli vakit geçirdiler. Beyoğlu Belediyesi, Yazarlık Atölyesi ile öğrencilerin kendi kurmaca metinlerini yazarak  yaratıcılıklarını daha iyi ortaya koymalarını, içgörü kazanmalarını, temel yazım ve kurmaca teknikleri hakkında bilgi düzeylerini yükseltmelerini hedefliyor.
Yazar Şenol Tombaş, çocuklarla her türlü bilim ortamının gerekli olduğuna değinerek, “Edebiyat da bir bilimdir. Biz çocuklara bugün bu ortamı sağladık. Edebiyat nedir? Yazarlık nedir? Bunun üzerine çocuklarla konuşma yaptık. Onlardan gelen sorulara cevaplar verdim. Bununla birlikte  bir atölye çalışması yaptık ve çocukların yaratıcılık üretkenlik taraflarını gözlemledim. Biz yazarlık atölyelerinde çocuklara sınırsız hayal gücü imkanı ile birlikte aklın sınırlarını zorlayarak  gelişmelerini sağlıyoruz” diye konuştu.
“YAZARLIK ATÖLYESİ ÇOCUKLARIN YETENEKLERİNİ DESTEKLİYOR”
Yazarlık atölyelerinin çocuklara çok faydalı olduğunu beliren Tombaş, Çocuklar çok istekliler, yetenekliler ama tabi ki bu yeteneğin desteklenmesi gerekiyor ki bu yazarlık atölyeleri de bu ortamı sağlıyor. Beyoğlu’nda bu anlamda çok başarılı kültür-sanat çalışmalar söz konusu ve bundan ben de çok memnunum. Çocuklar için bu imkanları sağlayan Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a çok teşekkür ediyoruz. Temas ettiğim her yerde bu memnuniyeti de gözlemlemekteyim. Çünkü Ahmet Kabaklı’nın da dediği gibi ‘Kültürle yıkılmış milletler yine kültürle ihya olur’ dediği gibi bu anlamda Beyoğlu Belediyesi’ni çok başarılı buluyorum” dedi.
“BEN DE YAZAR OLUP HİKAYELER YAZACAĞIM”
Namık Kemal İlkokulu 4’üncü Sınıf öğrencilerinden Zeynep Deniz Dereli, bir yazarla tanıştıklarını söyleyerek “Sonra bize doğaçlama hikaye yazdırdı. Bize hikayenin başından ipucu verdi sonra biz gerisini getirdik. Güzel yazanlara dergi verdi.Bir yazarla tanışmak çok garip bir duygu. Çok heyecanlanıyorsun.Mutlu, güzel bir duygu. Ben de büyüyünce yazar olup hikaye yazmak istiyorum” dedi. Dicle Ece Kızılocak ise “Burada bir yazarla tanıştık. Bu yazarın 8 tane kitabı varmış. Bir tane kitabından birinden bize bir ipucu verdi bizde oradan bir hikaye yazdık güzel bir şey yazdık” diye konuştu. Öğrencilerden Rabia Kartal da çok eğlendiklerini belirterek verilen ipucundan yazılar yazdık, çok mutluyum” dedi.

haber:http://www.milliyet.com.tr/

http://www.milliyet.com.tr/gelecegin-yazarlari-beyoglu-nda-yetisecek-istanbul-yerelhaber-1270694/

Bu yazıyı okudunuz mu?

Bence Kasten

Bence Kasten Kim ne derse desin ne düşünürse düşünsün benim şahsi görüşüm; ülkemizde çıkan orman …

Bir yanıt yazın