Hemera’da Hikâyeci-Yazar Şenol Tombaş ile “Yazarlık Atölyesi” Kursu Başlıyor!

12729211_986064851473368_9156799305965101618_n

Hemera’da Hikâyeci-Yazar Şenol Tombaş ile “Yazarlık Atölyesi” Kursu Başlıyor!

Süremiz: 4 ay

Eğitim günleri: Çarşamba ve cumartesi ayrı gruplar olarak.

Haftada 1 gün ayda 4 gün olarak…

Başlama Tarih. 23.03.2016

Saat: 19.00 – 21.00

Kayıt ve ücret bilgisi için…hemerakocluk@gmail.com

Nihal AYDIN: 0 532 766 73 25

Şenol Tombaş Kimdir?

Şenol Tombaş,01.11.1975’de Ordu’nun Ünye ilçesinde doğdu. Liseyi “ Sosyal Bilimler” alanından bitirdi. Anadolu Üniversitesi Radyo ve TV. Prg. Okudu. Anadolu Radyo’da “Halk Edebiyatı” programını hazırlayıp sundu. Bir süre “Elif” dergisinde çalıştı. Bilge Kültür Sanat Yayınevi’nde editörlük yaptı. Yaklaşık on beş yıldır-yazı atölyelerinde-yazı türlerini inceleme ve teknik çalışmalarda bulundu. Bilhassa“öykü” merkezli çalışmalar yaptı. Yazar, Beyoğlu Belediyesi “Turabibaba Kütüphanesi’nde ve Kültür Bakanlığı’na bağlı “Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi”nde ve İSMEK’te,“ Yazarlık Atölyesi” hocalığı yapmaktadır. İki ayda bir yayınlanan; Halk Edebiyatı Dergisi’nin imtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni’dir. Yazarın, ilk öykü kitabı “ Bu Bahar Sonbahar” Çağrı Yayınları’ndan neşredilmiştir. Diğer kitapları: “Aynaya Yazılan Mektuplar”(hikâye) ve “Kibirli Güneş” (masal) “Halk Edebiyatı Dergisi Yayınları’ndan çıkmıştır. Ayrıca Tuna Yayınları’ndan neşredilmiş Osmanlı Tarihi üzerine de yazmış olduğu eserleri bulunmaktadır; sırasıyla:

Safiye Sultan’ın Murad’ı(roman)

Boğdurulan Şehzadeler(hikâye)

Yavuz Sultan Selim

Kanuni Sultan Selim

Sultan II. Abdülhamid

“Yazarlık Atölyesi”nde teknik olarak işlenen konu başlıkları şöyle:

Yorum, bilgi ve paylaşım esaslı atölyede-üretme cesareti kazandırılırken-öykü yazma teknikleri, yazınsal metinde kurgu, karakter oluşturma, mekân, zaman, atmosfer, bakış açısı, bilinç akışı tekniği, tema, olay ve olay örgüsü, diyalog, monolog, geriye dönüş tekniği, mektup tekniği,  betimleme öğeleri işlenmekte. Ayrıca yazı türlerine de kısaca değinilmekte. Kursta usta yazarların öykülerinin çözümlemeleri yapılıyor ve katılımcıların öyküleri değerlendirilerek, dergi ve edebiyat sitelerinde yayınlanıyor. Üstelik “Yazarlık Atölyesi”ne usta yazarlar da davet edilip usta-çırak buluşmasına imkân sağlanıyor. Yazarak terapi, film tahlilleri ve eğlenerek öğrenmenin imkanlarından faydalanan atölye dört ay sürecek.

www.halkedebiyatidergi.com

www.senoltombas.com

www.bizimedebiyatimiz.com

bizimedebiyatimiz.com Haber Müdürü:Ayşe Çetin

– See more at: http://bizimedebiyatimiz.com/hemerada-hikayeci-yazar-senol-tombas-ile-yazarlik-atolyesi-kursu-basliyor/#sthash.7PIDLWJP.dpuf

Bu yazıyı okudunuz mu?

Gülistan

Gülistan Bülbül, dağda salına salına gezerken, güzeller güzeli bir gül fidanına rastladı. Gülün renginin kırmızısı, …

Bir yanıt yazın