Breaking News

“Halk Edebiyatı Dergisi” Söyleşisi Gerçekleşti

 

16195776_10154907513388728_1989873110158336418_n

“Halk Edeblyatı Dergisi Söyleşileri” yoğun bir katılım ile anlam ve önemi doğrultusunda gerçekleşti. Birlik Vakfında gerçekleşen toplantıya Halk Edebiyatı Dergisi yazarları ve şairleri ve misafir düşünce ve fikir adamları katıdı. Bütün katılımcılara teşekkürlerimizle. Hayırlı olsun.

ASİYE DEMİRCİ’nin gözünden;

“Halk Edebiyatı Dergisi Söyleşileri” gerçekleşti.

2017 yılının Ocak yirmi birini gösteriyor tarih. Elimde laptop Sultanahmet’in yolunu tuttum. İçimde tarifsiz bir heyecan var. Halk Edebiyat Dergisi’nin söyleşisi yapılacak Birlik Vakfı binasında.

Günler öncesinden başlamıştı koşuşturmamız. Dergimizin Genel Yayın Yönetmeni Şenol Tombaş, söyleşi kararını ve tarihini yönetim ekibimize açıklamış ve bizleri o dakikada harekete geçirmişti.

Afişler basıldı, toplantı yeri tespit edildi, sosyal medyada duyuru yapıldı. Fotoğrafları kimler çekecek, hangi sıra ile hangi konuşmacılar ve hangi şairler sahneye davet edilecek, daha bir sürü ayrıntı iyice gözden geçirildi.

Köşeyi dönünce Vakıf binasının tarih kokan duvarlarını görür görmez heyecanım arttı, adımlarımı sıklaştırdım. Görkemli demir parmaklıklı kapıdan içeri süzüldüm. Benden önce gelen arkadaşlarımla selamlaşıp, hâl hatır sorduktan sonra bahçe içindeki binanın söyleşi yapılacak üst salonuna geçtik. Ses tesisatı kontrol edilmiş, oturma düzeni sağlanmıştı. Dergilerimizi yanda raf gibi duran duvarın üzerine yerleştirerek, davetlileri beklemeye başladık.
Çok geçmeden Şenol Tombaş Hoca’mın öğrencileri birer ikişer sökün etmeye başlamışlardı bile. Edebiyatseverler ve şairler de, çok kısa bir süre içerisinde koltuklardaki yerlerini aldılar. Epeyce büyük olan toplantı salonunda hiç boş yer kalmamıştı. Artık söyleşi başlayabilirdi.

Sunumu,Yayın Kurulu Danışmanımız İbrahim Özgün üstlenmişti. Konuşmasını edebiyatımıza damga vurmuş şairlerimizin şiirleriyle süslediği harika bir açılış konuşması yaptı. Ardından Dergimizin İmtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmenimiz Şenol Tombaş Hoca’mızı sahneye davet etti. O da Halk Edebiyatı Dergisi’nin kuruluş amacını, manifestosunu anlatarak, gelecekteki hedeflerini açıkladı. Salonu dolduranlar ilgi ve dikkatle Hoca’mızı dinliyordu. Az sonra konuşma sırasını Yazı İşleri Müdürümüz Filiz Çırpıcı’ya bıraktı.

Filiz Hanım’ın sakin bir ses tonuyla aktardığı son derece değerli bilgilerden sonra diğer konuşmacılarımız olan, Yayından Sorumlu Müdürü Mehmet Emin Ballı, Halkla İlişkiler Müdürü Zeynep Özsarı Turgut, İdari İşler Müdürü Mustafa Aydın, romanından kesitler sunan Yayın Kurulu Danışmanları Faruk Yılmazer, Özlem Kılıç’ı dinledik. Her konuşmacıdan ilginç, yeni bilgiler öğreniyor, alkışlarımızla yerlerine uğurluyorduk.

Sıra şairlerimize gelmişti. İbrahim Özgün Bey, ilk olarak şair ve yazar Mücella Pakdemir’i davet etti sahneye. Esprilerle süslediği giriş konuşmasından sonra milli bir şiirini okudu şairimiz. Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi Müdürü Süheyla Acar, masal dünyasının kapılarını araladı bizlere. Zeynep Özdemir Tombaş, Ben Asiye Demirci, Halil Gökkaya, Ayşe Karayiğit ve Şenol Hoca’mızın talebeleri şiirlerimizi seslendirdik.

Toplantımız bitmişti ama hemen dağılmadık. Çünkü söyleşi ve şiirlerin tadı henüz damaklarımızda iken şair ve yazarlarımızın kitaplarını, kendilerine imzalatma telaşına düşmüştük. Samimi ve verimli geçen söyleşimizin sonuna gelmiştik. Hep birlikte Vakıf binasını terk ettik. Benim de içinde bulunduğum bir grup, diğer davetlileri yolculadı ve sahil kenarına doğru inerek, meşhur Erol Taş Kahvesi’ne gittik. Günün önem ve anlamı içinde etkinliğimizi noktaladık.

Sevgili Fotoğrafçımız Öznur Şahin’e Dergimiz adına sonsuz teşekkürlerimizi sunarım…

Asiye Demirci..

halkader_21_ocak_2017_2

Check Also

KÜLLERÎYLE ALIŞ VERİŞ

KÜLLERÎYLE ALIŞ VERİŞ Yanık kokulu bir günün sonunda Kahkaha ile şarap içiliyordu Tokuşturulan insan külleri …

Bir cevap yazın