Değişerek Devam Eden, Devam Ederek Değişen Bir Dergiyiz!

 

Değişerek Devam Eden, Devam Ederek Değişen Bir Dergiyiz!

“Halk Edebiyatta birleşecek!” sloganıyla yola çıkan Halk Edebiyatı Dergisi, 2016 ilk olağan yayın kurulu toplantısını 30 Ocak Cumartesi Türkiye Yazarlar Birliği Kızlar Ağası Medresesi’nde yaptı. Toplantıya katılmak için ta Ordu, Fatsa’dan kalkıp gelen Ahmet Duran Bey gibi yazarları ve gönüllüleriyle birlikte yoğun katılımın olduğu toplantıda, Halk Edebiyatı Dergisi’nin yola çıkışı ve geleceğine yönelik mütalaa yapıldı.

Derginin Genel Yayın Yönetmeni Şenol Tombaş açılış konuşmasını yaptı. Yazar, derginin manifestosundan bahsederek, gençlerle birlikte”Yeni Nesil Köprüsü”nü oluşturma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini ve bunu pekiştirmek için de her ay bir etkinlik müjdesi vererek, 23 Nisan 2016 günü düzenleyeceği etkinliğe edebiyatseverleri şimdiden davet etti ve konuşmasına şöyle devam etti:“Bir edebiyat dergisine olan ilgi ve alakanın dünyadaki diğer örnekleri ile karşılaştırıldığında, Türkiye’de hak ettiği değeri görmediği bir zamanda ayakta durabiliyorsak bu bir mucizeden de öte azim ile çalışıp üretmenin zaferidir. Arkamızda ne bir holding ne de bir cemaat olmadan ilerleyebiliyorsak, bu başarı dergimize sahip çıkanlara aittir. Bu iş parayla olmaz parasız da olmaz; bu iş yürek işidir!  Yaptığımız çalışmalardaki amacımız halka kendini hatırlatmaktadır ve nitekim Halk Edebiyatı’na tepeden bakan aydın geçinenlerin bile şimdi eğilerek baktığını görmekteyiz. Derdimiz, yükselme dağımızdır.”dedi.

Derginin Yazı İşleri Müdürü Filiz Çırpıcı, merhum Mehmet Kaplan Hoca’nın:  “Değişerek devam ediyor, devam ederek değişiyoruz.”sözünü ifade etti. Her geçen gün büyüyen Halk Edebiyatı Dergisi’ne ilginin arttığını bu nedenle de yazarından derginin içeriğine kadar sürekli bir yenileme ve gelişmeyi takip eden okurların takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Derginin Yayımdan Sorumlu Müdürü Mehmet Ballı ise, “Modern çağımız popüler kültürünün baskısına rağmen geleneksel değerlere sahip çıkan bir dergi var şükürler olsun; Halk Edebiyatı Dergisi. Ağır ağır edebiyatın basamaklarını tırmanan bu dergide olsun herkesin gözü! Çok seveceksiniz… diyerek “dergiye emeği geçenlere teşekkür etti. Dergiye yazı gönderecek yazarların dikkat etmesi gereken konulardan da bahsetti ve yayın kurulana görüş ve önerilerini sundu.

Toplantıya katılımcıların her biri, güzel düşüncelerini paylaştı. Yazar Mustafa Aydın, yazarların kitaplarını çıkarma zorluğundan dem vurarak, “Danimarka ve Japonya’da her bir yazarın kitabından devlet bin adet alarak destek veriyor, Türkiye’de ise, ya her yazar kendi imkânlarıyla ya da yayınevinin inisiyatifine bırakılıyor!” tespiti dikkat çekiciydi. Edebi sohbet ortamında geçen toplantıda alınan kararlar ise şöyle:

1.Halk Edebiyatı Dergisi yayın kurulu ayda bir toplanacak.

2.Halk Edebiyatı Dergisi ayda bir etkinlik yapacak.

3.Derginin ayda bir yapılan toplantısına mazeretsiz iki kere katılmayan kurul üyeleri derginin künyesinden silinecek ve güncellemeler yapılacak.

3.Kültürel ziyaretler yapılacak.

4.Dergiye yazı gönderenler son sayı yayınlanmadan bir ay önce yazılarını gönderecek. Bu tarihten sonra gönderilen yazılar son sayı için dikkate alınmayacak.

5.İmla kurallarına riayet edilmemiş özensiz, düzensiz ve kurgusal bütünlüğü olmayan yazılar dikkate alınmayacak.

6.Dergi çalışması için daha geniş bir ortam sağlanacak.

Bunlarla birlikte görev dağılımı yapıldı ve dergi kurulu- istişare- için ortak bir eposta adresi oluşturuldu. Ayrıca yeni yayın kuruluna ise, İbrahim Özgün ve Şerif Balcı’nın katılması gibi önemli kararlar alındı. Toplantıya katılanlar yazarlarımız ve kurul üyelerimiz şöyle: Ahmet Dağ,Faruk Yılmazer, İbrahim Özgün, Hilal Yıldız Erkurt, Mustafa Aydın, Ahmet Duran, Şerif Balcı ve Asiye Demirci. Hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından toplantı son buldu.

 

Haber Yayından Sorumlu Müdür:Mehmet Ballı

Bu yazıyı okudunuz mu?

İyi Öykü Nasıl Yazılır?

İyi Öykü Nasıl Yazılır? Yiyeceğin, giyeceğin, evin, arabanın nasıl ki iyisini tercih ediliyorsa, yazının da …

Bir yanıt yazın