Breaking News

Birlik Vakfı’nda Edebiyatçı-Yazar Mehmet Nuri Yardım’ın yönetimindeki “Yazı ve Editörlük” kursunun konuğu, Yazar Şenol Tombaş ve Gazeteci-Yazar Muammer Erkul’du

10805567_10205560251348824_7679519356411813305_nBirlik Vakfı’nda Edebiyatçı-Yazar Mehmet Nuri Yardım’ın yönetimindeki “Yazı ve Editörlük” kursunun konuğu, Yazar Şenol Tombaş ve Gazeteci-Yazar Muammer Erkul’du

 

Edebiyatçı-Yazar Mehmet Nuri Yardım, öncelikle kursiyerlere dergiciliğe dair tecrübelerini aktarmasının ardından kürsüye Yazar Şenol Tombaş’ı davet etti.

Halk Edebiyatı Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Şenol Tombaş, öncelikle dergiciliğin tarihine değindi. Tanzimat döneminden beri çıkan dergiler ve buradan yetişen yazarlardan bahsetti. Dergiciliğin önemine değinen Tombaş, hakemli ve sivil dergilerin arasındaki keskin çizgilere değindi. Edebiyat dergilerinin bir yazar okulu olduğunu ve usta-çırak ilişkisinin kısmen sürdüğü mekânlar olarak değerlendirdi. Halk Edebiyatı Dergisi’nin çıkış öyküsüne de değinen Yazar, edebiyatın samimiyet olduğunu ve dergiciliğin ise yürek işi olduğunun altını çizdi. Ayrıca derginin matbaadan eline ulaştığı gece,”dergi”ye sarılıp yattığını ve işini ne kadar çok önemsediğini vurguladı. Konuşmasının sonuna doğru öğrencilerin sorularına detaylı cevaplar veren Tombaş, alkışlarla konuşmasını bitirdi.

Çayların içilmesinin ardından mikrofonu Divanyolu Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Muammer Erkul aldı. Yazar, anılarından bahsettikten sonra dergi çıkarmanın zorluklarına değindi ama hiçbir şeyin de imkânsız olmadığını özelikle vurguladı. Derginin içerinden bahseden Erkul, gençlere de kapılarının açık olduğunu söyledi. Daha sonra dergilerle birlikte, hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından program son buldu.

 

 

bizimedebiyatimiz.com Haber Müdürü:Ayşe Çetin

Check Also

KÜLLERÎYLE ALIŞ VERİŞ

KÜLLERÎYLE ALIŞ VERİŞ Yanık kokulu bir günün sonunda Kahkaha ile şarap içiliyordu Tokuşturulan insan külleri …

Bir cevap yazın