Mehmet Ballı’nın Kaleminden Edebiyatın En Yenisi ” Küçürek Hikayeler “Halk Edebiyatı Dergisi Yayınları’ndan Çıkıyor !..
Bu kitabın arka kapağında yer alan görselde, tıpkı bir heykeltıraşın yonttuğu heykelin evreleri gibi; edebiyatta da düz bir yazının merhalelerden geçerek edebi bir kıvama gelmesiyle oluşan Küçürek Hikaye; en kısa cümleyle, yoğun duyguların arı-duru kelimelerle kurgusal bir derinlikte anlatılarak, okuyucunun zihninde birkaç ihtimal çıkartmasını sağlayan edebiyatın gürbüz çocuğudur.
“Çizmelerimi çıkartayım mı, ambulansın sedyesi kirlenmesin!..”
1970’lerden itibaren sinemanın hayatımıza girmesi ile kalemin yerini kamera; yazının yerini görsellik aldı. Edebiyat da bu minvalde postmodernizme girdi. Dolayısıyla yüzlerce sayfalık romanların yerini artık daha kısa hikâyeler almak zorunda kaldı.
İnsanoğlu bugün, hızlı yiyor, hızlı konuşuyor ve hızlı düşünüyor! Kentleşme olgusunda meydana gelen bu değişimlerin vurgulandığı bir süreçteyiz. Yani hız ve haz/sızlık çağındayız…
‘RABARBA’ ise, mana itibariyle ‘uğultu’ anlamına gelen, sanatsal bir derinliği olan ve edebiyatta senaryo yazarlarınca kullanılan özel bir kelimedir. Bu kitapta Rabarba, sessiz kalabalıkların her birinin uğultusunu ifade eder.