Üzüntü içinde çevirdim lügatın sayfalarını bayram akşamı; gözlerim dolu, güçlükle yutkunarak.
Öyle bir kelime aradım ki lügatta; söylemek istediğim her şeyi bir çırpıda söyleyeyim diye, ama öyle bir kelime bulamadım.
Ne yazık ki bayramda bile zalim ülke mazlum ülkeyi kana bulamaya devam etti. Kadınların çocukların bebeklerin masum halkın katledilmesi gündeme bile gelmedi.
Dünyada insan hakları bizden sorulur havasında olan, ismi bile gereksiz kurum ve kuruluşlar konu ile ilgili bir açıklama yapma gereği dahi duymadı.
Anlaşılacağı o ki sonu gelmeyen haince katliamlar, artık dünyanın gözünde sıradanlaştı. Bizler bayram kutlarken gülüp oynarken, mazlumlar kaderi ile baş başa kaldı.
Üzülerek söylüyorum ki günümüzün firavunlarını kimse durduramıyor. İnsanlıkla alakaları olmadığı gibi, lügatta onlar için kullanılabilecek tam manasıyla bir kelime bile yok.
Lügatta öyle bir kelime olmalı ki bütün kötülükleri, kahpelikleri, şerefsizlikleri içinde bulundurmalı; adi, soysuz, aşağılık, zalim, hain, melun gibi birçok kelimeyi anlamdaşları ile içine almalı.
Ve çok şey anlatan bu tek kelime; yalnızca bebek katilleri için kullanılmalı.
Ümit TÜKENMEZ
30 Mart 2025